Ekonomitester för effektivare rekrytering och analys av interna kunskaper

Vågar ni chansa? Ett CV, en intervju eller två är givetvis bra och ett måste. Men hur är statusen gällande det viktigaste – de praktiska kunskaperna – förmågan att utföra och göra rätt? Gäller även kunskapen internt, hur är statusen, vad kan utvecklas? Nu kan ni testa det direkt på ett enkelt och validerat sätt. Det tar max 5 minuter att starta upp. Svaret & analysen kommer direkt.
Vi har ekonomitester för ekonomiassistenter, löneadministratörer och redovisningsekonomer. Därutöver även språktester.

Våra testområden

Redovisningsekonom

Kandidaten testas i:

 • Bokföring och redovisning
 • Balans och resultaträkning
 • Avstämning
 • Bokslutsarbete
Mer info

Ekonomiassistent

Kandidaten testas i:

 • Kund- och leverantörsreskontra
 • Löpande bokföring
 • Kontering och registrering
 • Avstämning av balanskonto
Mer info

Löneadministratör

Kandidaten testas i:

 • Löpande registrering
 • Lönerapporter
 • Sociala kostnader
 • Semesterhantering
 • Traktamenten
Mer info

Språktester

Tester finns i följande språk:

 • Svenska
 • Norska
 • Danska
 • Finska
 • Franska
 • Engelska
Mer info

Så här går det till

Testförfarandet är väldigt enkelt. En person hos er utses till administratör som är ansvarig för att registrera nya kandidater och skriva ut de rapporter som skapas i systemet. När kandidaten ska genomföra testet får den ett mail med instruktioner som innehåller allt från inlogg till information om hur testet ska genomföras. När testet är färdigt meddelas administratören som får tillgång till resultatet.

REGISTRERING

REGISTRERING

När ni har fått tillgång till de tester ni vill använda så får ni ett inlogg till vårt administratörsverktyg. Därifrån registrerar ni kandidaten genom att ange namn, e-postadress och vilket test kandidaten ska genomföra.

GENOMFÖRANDE

GENOMFÖRANDE

Kandidaten får ett mail med instruktioner och inlogg. Testet kan därefter utföras på vilken plats som helst. När testet är genomfört rättas det automatiskt och registreras i det administrativa systemet. Ett mail går ut till administratören som meddelar att det är färdigt och administratören kan därefter gå in och titta på resultatet.

ANALYS

ANALYS

I en tydlig rapport presenteras resultatet som visar om kandidaten är godkänd eller inte. Det är enkelt att analysera resultatet på flera nivåer. Allt från huvudindelningsgrunder till kandidatens svar på varje enskild fråga. Den totala tidsåtgången visas.

Priser

Vid köp av klippkort väljer man fritt mellan de olika testtyperna efter behov. Giltighetstiden för ett klippkort är ett år.

Välj fritt bland våra testområden

 • Redovisningsekonom
 • Löneadministratör
 • Ekonomiassistent
 • Språktest
ANTAL KLIPP PRIS PRIS PER TEST
1 st 2400:- 2400:-
5 st 7500:- 1500:-
10 st 9000:- 900:-
30 st 21000:- 700:-
50 st 30000:- 600:-
100 st 55000:- 550:-

Validerade tester

Syftet med ett test är att mäta något för att kunna dra slutsatser av resultatet. Det är alltså viktigt att testet mäter rätt saker. 
Våra tester utgår från en generell yrkesroll, t ex redovisningsekonom, där frågorna är ställda med utgångspunkt i vad som krävs av den yrkesrollen. Testerna är utformade efter de krav som marknaden ställer på respektive roll. Marknaden är i det här fallet redovisningsbyråer, ekonomiavdelningar, utbildningsinstitut, FAR mm. Vi har gjort djupintervjuer samt ”on the job performance” för att skaffa en tydlig bild.

Nöjda kunder och samarbetspartners

Vanliga frågor

Hur snabbt får man tillgång till testerna?

Strax efter det att beställningen är gjord aktiveras abonnemanget. Ett mail skickas med inloggningsuppgifter efter några minuter till den mailadress man angett under ”Administratörens e-post” vid beställningen.

Kan jag fylla på mitt klippkort om det tar slut?

Ja, i administrationen av testerna som man får tillgång till kan man välja att fylla på sitt befintliga klippkort. Där ser man också all information och aktuell status för sitt klippkort.

Hur länge har jag tillgång till ett klippkort?

Du har tillgång till klippkortet i 1 år från då beställningen gjordes. Köper du fler klippkort förlängs tillgången automatiskt i ytterligare 1 år. I administrationen ser du aktuell status för klippkortet inkl hur länge klippkortet gäller.

Kan testdeltagaren sitta var som helst och göra testet?

Ja, så länge personen har tillgång till internet och sin mail dit inloggningsuppgifterna skickas.

När får handledaren resultatet?

Så snart en testdeltagare är klar och skickat in testet får handledaren ett mail. Resultatet finns då tillgängligt på administrationssidan.

Får testdeltagaren se resultatet?

Nej, testdeltagaren får ingen återkoppling på själva resultatet efter att testet är klart. Återkopplingen till testdeltagaren bör ske av handledaren när en genomgång av resultatet har gjorts. Inga frågor eller svar får delges testdeltagaren.

Kan man använda olika tester i ett klippkort?

Ja, det går fritt att välja bland de tillgängliga testerna.

Om xpectum

Vi är i grunden ett utbildningsföretag med över 20 års erfarenhet av distansutbildningar och har de senaste 10 åren arbetat med ekonomitester för rekrytering. Vi är lokaliserade i Åre där vi har produktion och kundservice. Vi har ett 10-tal handledare och mentorer som finns i Sverige och Norge.

Vill du veta mer?

Om du har några frågor eller funderingar, fyll i dina uppgifter i formuläret och lämna ett meddelande eller ställ en fråga så återkommer vi.

Fyll i detta fält

Giltlig e-postadress krävs

Tack för ditt meddelande! Vi hör av oss inom kort.

Ditt meddelande kunde inte skickas. Ladda om sidan och försök igen.

Öka din sanna potential med våra kompetenshöjande utbildningar.

Alla våra 26 kurser är utformade av experter och yrkesverksamma inom varje specialområde. Vi använder förenklade metoder och presentationer för att göra inlärningen lustfylld och effektiv. Du studerar alltid på dina egna villkor, när du har möjlighet och inom din egen tidsram. Alla våra kurser är på distans, tidsflexibla, med personlig support och flera är också certifieringsbara. Fler än 15.000 studenter har examinerat sig hos oss sedan 1996.