X4 – Fyra anledningar att utveckla dina kunskaper. Större möjligheter att tjäna bättre. Få en annan position. Söka ett nytt jobb. Behålla det du har.

Spaningar och nyheter från Xpectum.

Läs om vad som händer hos oss, reflektioner från omvärlden och nyheter i utbildningsbranschen.

7 Tips som gör din bokföring effektivare.

1. Betala och fakturera genast
Fakturera så fort som möjligt, det är gynnsamt för likviditeten. Ta väl hand om de fakturor som ska betalas så riskerar man inte onödiga påminnelse avgifter.

2. Ordning och reda
Ta hand om verifikationer och transaktioner regelbundet.
Sätt in dem i pärmar så hamnar de i kronologisk ordning och du vet var de är.

3. Var konsekvent
Planera och bestäm hur du ska bokföra de vanligaste transaktionerna. Bestäm vilka konton du ska använda. Försök att använda ett rimligt antal konton i konotplanen.

4. Gör det inte för komplicerat
Om du inte vet vilket konto en kostnad ska bokföras på så sätt den på övrigt och gör en notering. Det viktigaste är att du bokför kostnader som kostnader och intäkter som intäkter. Så länge du gjort det rätt, och inte bokför kostnader som inte är avdragsgilla, gör det inte så mycket om några kostnader är bokförda som övrigt.

5. Digitalisera
Skanna in fakturor och använd OCR för att göra dem sökbara. Det är ett effektivt sätt att lagra dina dokument och det går snabbt att hitta det du söker.

6. Se över dina rutiner
Ta dig tid att utvärdera dina bokföringsrutiner. Det finns alltid något man kan göra för att effektivisera. Hur man väljer att lägga upp arbetet är till stor del beroende av hur många transaktioner som görs. På ett stort företag med massor av transaktioner går mycket tid åt att bara ta hantera verifkat men på ett litet fåmansbolag kan det räcka att lägga ner några timmar per vecka.

7. Utbilda dig
Gå en kurs så att du lär dig grunderna. Det gör arbetet lättare och roligare.

Hausarbeit schreiben lassen

Öka din sanna potential med våra kompetenshöjande utbildningar.

Alla våra 26 kurser är utformade av experter och yrkesverksamma inom varje specialområde. Vi använder förenklade metoder och presentationer för att göra inlärningen lustfylld och effektiv. Du studerar alltid på dina egna villkor, när du har möjlighet och inom din egen tidsram. Alla våra kurser är på distans, tidsflexibla, med personlig support och flera är också certifieringsbara. Fler än 15.000 studenter har examinerat sig hos oss sedan 1996.